Ontdek de Prachtige Fietsroute door de Utrechtse Heuvelrug

Ben je op zoek naar een betoverende fietservaring in het hart van Nederland? Ontdek dan de adembenemende fietsroute tussen Soest, Bilthoven en Baarn, die je meeneemt door de schilderachtige uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug. Deze route belooft niet alleen uitgestrekte bossen maar ook statige landgoederen, villa's, en een vleugje geschiedenis langs de voormalige Grebbelinie.

Een groot deel van je fietsavontuur voert je door de Laagte van Pijnenburg, een lager gelegen gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Hier ontvouwt zich een mozaïek van natuurschoon, dankzij de vochtige en rijke grond die een diversiteit aan flora mogelijk maakt. Het bijna on-Nederlandse gevoel van stilte maakt deze regio extra bijzonder. Rijdend van Soest naar Amersfoort doorkruis je een wat droger bos met voornamelijk naaldbomen.

Onderweg kom je langs majestueuze landhuizen, waaronder het witgepleisterde Pijnenburg uit de zeventiende eeuw, het statige dwarshuisboerderij Staalwijk uit 1834, en het negentiende-eeuwse Prins Hendriksoord. En vergeet niet langs Paleis Soestdijk te fietsen, een historische bezienswaardigheid die je kunt bezoeken als het paleis open is. Na je fietstocht kun je ontspannen en bijtanken op het gezellige terras van Cafetaria De Spoorhut.

Een hoogtepunt van de route is het traject tussen knooppunt 87 en 82, waar je enkele kilometers langs de Grebbeliniedijk fietst, langs de oevers van de schilderachtige Eem. Met zijn 18 kilometer lengte is de Eem een van de weinige rivieren die volledig binnen Nederlands grondgebied stroomt. De Grebbeliniedijk, die de afgelopen jaren is gerestaureerd, onthult een stukje van de cultuurhistorisch belangrijke Grebbelinie en geeft je fietstocht een extra dimensie.

De Utrechtse Heuvelrug biedt een diversiteit aan landschappen, van zanderige naaldbossen tot weelderige loofbossen. De route rondom Soest, op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug, leidt je door uitgestrekte bossen en langs imposante villa's, met als hoogtepunt het bezoek aan Paleis Soestdijk. Geniet van de rust in de bossen rondom Lage Vuursche en laat je verrassen door de culturele en historische pracht van de Grebbeliniedijk. Deze fietsroute is een onvergetelijke reis door het verleden en het heden van dit betoverende stukje Nederland. Veel fietsplezier!

Hieronder ziet u de knooppuntenroute:
59 - 58 - 57 - 61 - 26 - 62 - 97 - 98 - 82 - 83 - 56 - 22 - 63 - 64 - 65 - 67 - 71 - 87 - 82 - 83 - 84 - 60 - 59

Klik op de onderstaande afbeelding om de fietsroute te downloaden:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking